![]() |
Tavuk Hastalıkları |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
meraklı_yetiştirici
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 01 Jun 2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Konu: Tavuk HastalıklarıGönderim Zamanı: 01 Jun 2010 Saat 15:34 |
|
Arkadaşlar ben köy tavuğu yetiştirmeye çalışıyorum.Bu işe daha yeni başladım sayılır.Kendi makinamdan civcivleri çıkardım.Bunları sandık içinde ampul altında büyüttüm.Civcivler epey büyüyünce onları naylon çadır içine almak zorunda kaldım.Bu süre zarfında içerde uçuşmalaradından dolayı toz oluştu.Dışarı çıkarmaya başladım.aşağı yukarı 3 aylık olduklarında tuhaf sesler çıkarmaya başladılar.Yağmurlar yağınca 3 gün içerde tutmak zorunda kaldım.O süre içinde de bu hastalık daha da ilerledi.Nefes almaları çok güçleşti.Aynı yerde yaşayan başka civcivler de aynı hastalığa yakalandı.Sonuçta her iki grubun ölümü 2 haftada oldu.165 tane hayvanı iki haftada kaybettim.Şimdi 15 günlük civcivlerde de sesler olmaya başladı.İlaç kullanıyorum.Ama bu hastalığın ne olduğunu anlayamadım.Bir çok etken var aslında toz havasızlık.Bütün bunların yanında başka yerde yaşayan tavuklarım gayet sağlıklı.Bu hastalığın ne olduğu konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
![]() |
|
m.degisici
Moderatör
Kayıt Tarihi: 03 Nov 2009 Konum: istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 202 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Jun 2010 Saat 12:45 |
|
Öncelikle geçmiş olsun bu konuyu veteriner hekiminize danışmanız gerekmektedir çünkü burdan şu veya bu sebeble olur dememizin imkanı yok veteriner hekiminiz gerekirse bazı testlere tabi tutarak sebebini size söyleyecektir iyi günler...
|
|
|
Vet. Fak. 3. Snf Öğr.
|
|
![]() |
|
meraklı_yetiştirici
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 01 Jun 2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Jun 2010 Saat 17:46 |
|
Evet biraz karışık bir durum.Yine de teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |