VeterinerHekim.Net Ana Sayfa
VeterinerHekim.Net Forum Anasayfası VeterinerHekim.Net Forum Anasayfası > --- Çiftlik Hayvanları --- > Tavuk Yetiştiriciliği
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tavuk Hastalıkları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meraklı_yetiştirici Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
  Alıntı meraklı_yetiştirici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tavuk Hastalıkları
    Gönderim Zamanı: 01 Jun 2010 Saat 15:34
Arkadaşlar ben köy tavuğu yetiştirmeye çalışıyorum.Bu işe daha yeni başladım sayılır.Kendi makinamdan civcivleri çıkardım.Bunları sandık içinde ampul altında büyüttüm.Civcivler epey büyüyünce onları naylon çadır içine almak zorunda kaldım.Bu süre zarfında içerde uçuşmalaradından dolayı toz oluştu.Dışarı çıkarmaya başladım.aşağı yukarı 3 aylık olduklarında tuhaf sesler çıkarmaya başladılar.Yağmurlar yağınca 3 gün içerde tutmak zorunda kaldım.O süre içinde de bu hastalık daha da ilerledi.Nefes almaları çok güçleşti.Aynı yerde yaşayan başka civcivler de aynı hastalığa yakalandı.Sonuçta her iki grubun ölümü 2 haftada oldu.165 tane hayvanı iki haftada kaybettim.Şimdi 15 günlük civcivlerde de sesler olmaya başladı.İlaç kullanıyorum.Ama bu hastalığın ne olduğunu anlayamadım.Bir çok etken var aslında toz havasızlık.Bütün bunların yanında başka yerde yaşayan tavuklarım gayet sağlıklı.Bu hastalığın ne olduğu konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Yukarı Dön
m.degisici Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Gönderilenler: 202
  Alıntı m.degisici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Jun 2010 Saat 12:45
Öncelikle geçmiş olsun bu konuyu veteriner hekiminize danışmanız gerekmektedir çünkü burdan şu veya bu sebeble olur dememizin imkanı yok veteriner hekiminiz gerekirse bazı testlere tabi tutarak sebebini size söyleyecektir iyi günler...
Vet. Fak. 3. Snf Öğr.
Yukarı Dön
meraklı_yetiştirici Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 2
  Alıntı meraklı_yetiştirici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Jun 2010 Saat 17:46
Evet biraz karışık bir durum.Yine de teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,343 Saniyede Yüklendi.